Kanafilee pähklimarinaadis praetud bataadi ja sidrunheinakastmega
0Vaja läheb:
Kanafilee pähklimarinaadis |
1 kotike sidrunheina |
250gr hapukoort |
1 sl halvaad |
250ml valget veini |
1 tk (400gr) bataati |
1 sl tükeldatud pähkleid |
1 sl päikesekuivatatud tomateid |
küüslauku |
rosmariini |
sool, pipar |
Valmistamine
VALMISTAMINE:
Valage kastrulisse valge vein ja keetke kuni vein on poole võrra redutseerunud. Maitse andmiseks lisage sidrunhein, mis on eelnevalt lihahaamriga veidi purustatud. Lisage halvaa ja hapukoor, keetke ja lisage soola ning pipart.
Pese bataat ja torka terava vardaga läbi, lisa veidi õli, soola, pipart, soovi korral ka küüslauku ja rosmariini. Mähi see kõik fooliumisse ja küpseta 45 minutit ahjus. Kui soovite pruunikamat bataati, siis prae pannil võis.
Kanafilee pähklimarinaadis: eemaldage papist vooder ja torgake kattekilesse augud. Kuumutage ahi 200 kraadini, küpseta liha 15 minutit. Seejärel eemaldage kattekile ja küpsetage veel 5 minutit, et tekiks mõnus krõbe koorik.
SERVEERIMINE
Pange taldrikule praetud bataat, sidrunheinakaste, praetud kanafilee. Kaunista maitserohelise ja pähklitega.
4 inimesele
45 minutit