Lyoni kana
1Vaja läheb:
1,2 kg Kekava broileri koivatükke |
2 sl oliiviõli |
4 šalottsibulat (kui šalotte pole ja kasutatud tavalist mugulsibulat, võta 2) |
1 terve pea küüslauku |
200 ml punase veini äädikat NB! vedelat, mitte paksu balsamico-kreemi |
100 ml 35% koort |
soola, pipart |
Valmistamine
Kui sul on sobiva suurusega pann, mis sobib nii pliidile kui ahju, kasuta seda. Kui ei, siis alusta toidu tegemist pannil ja vala vahepeal ümber ahjuvormi.
Kuumuta pannil õli. Pruunista kanatükid korralikult igast küljest, kokku peaks selleks kuluma vähemalt 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika šalotid pikuti neljaks, lömasta küüslauguküüned kergelt noa küljega. Vabalt võid jätta küüned ka täiesti terveks. Lisa sibulad ja küüslaugud kanale, sega praadides läbi. Vala pannile punase veini äädikas. Lase keema tõusta. Seejärel tõsta pann (kui pann ahju ei kannata, vala kogu kupatus ahjuvormi) ahju. Küpseta ilma igasuguse kaaneta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Tõsta ahjust.
Nüüd tõsta kanatükid kastmest kauss või taldrikule ootele. Aja kaste pliidil podinal keema ja keeda, kuni ta on umbes poole peale redutseerunud ja muutunud paksemaks. Vala kastmesse koor ja sega hästi hoolsalt läbi, võid seda teha vispliga. Lase korraks keema tõusta. Tulemuseks peaks nüüd olema paksemat sorti pruunikas ja hästi maitserikas kaste. Tõsta kanatükid kastmesse tagasi.
Autor: Mari-Liis Ilover
1 tund